Ahhoz, hogy Ügyfeleink eleget tehessenek számlaadási kötelezettségeiknek, a Neptun Tanulmányi Rendszerben olyan megoldás kifejlesztésére törekedtünk, amelynek segítségével az intézmények automatikusan, teljes körűen, minimális adminisztrációval, és költséghatékonyan tudnak kiállítani nagy mennyiségű számlát. A megoldással biztosítani lehet a számlák hallgatókhoz való eljuttatását is, mivel azokat a hallgatói felületről le lehet tölteni.

A modul használatával bármilyen befizetésről egyszerűen kiállítható elektronikus számla, illetve a papír alapú számlák könnyedén archiválhatóak elektronikusan. A pénzügyi kódoknál beállítható, hogy az adott befizetésről adható-e számla. Amennyiben a számla elektronikus vagy elektronikusan archivált, akkor a hallgató letöltheti a számláit az internetről, és ebben az esetben nincsen példányszám-kötöttség, a rendszerben lévő számlákból tetszőleges számú elektronikus másolat készíthető.

Cégünk önálló termékként létrehozta az Epszilon Számlázó és Digitális aláírás-készítő programot, melynek segítségével lehetővé válik az elektronikus számlázás, mely a Neptun Rendszernél említett előnyöket biztosítja a felhasználónak.

 

e_szamla

 

Miért hasznosak az elektronikus vagy elektronikusan archivált számlák:

  • A számlákkal kapcsolatos adminisztrációt a minimálisra csökkenti.
  • Az elektronikus aláírási keretrendszernek köszönhetően nagy mennyiségű számla írható alá és látható el időbélyeggel egyszerre.
  • A Neptunban a webes letöltés lehetőségével a hallgatók elégedettsége és komfortérzete nagyban növelhető azáltal, hogy nem kell személyesen bemenniük a számláikért a tanulmányi osztályokra, illetve ha az intézmény korábban postázta a számlákat, jelentős postázási költség takarítható meg.