A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer a felsőoktatási intézmények (egyetemek, főiskolák) tanulmányi és pénzügyi adminisztrációját, oktatási, oktatás-szervezési feladatainak regisztrálását és információs rendszerét látja el. Az SDA Informatika Zrt. által kifejlesztett program egy komplex tanügyi rendszer, mely a felsőoktatási intézményekben általánosan használható, alakítható formájú, és paraméterezhetőségének köszönhetően figyelembe veszi az intézmények egyéni sajátosságait is.

A rendszer az intézményekben érvényes Tanulmányi és Vizsgaszabályzatok alapján létrehozott, egymástól eltérő oktatási struktúrákat is képes kezelni.

 A Neptun rendszer nemcsak a sok karral rendelkező, sok tanszékű, integrált, több telephelyű intézmények adminisztrációját képesek kiszolgálni, hanem az olyan kisebb oktatási egységekét is, ahol még nem alakultak ki karok és tanszékek. A Neptun.Net Egységes Tanulmányi Rendszer (a továbbiakban Neptun.Net) egy dinamikusan fejlődő, az aktuális kihívásoknak megfelelően változó rendszer. A meglévő funkciókat az intézményi visszajelzések és igények alapján fejlesztjük tovább. A program jelentős számú új funkcionalitással bővült az évek során annak érdekében, hogy a felsőoktatási intézmények, dolgozóik, az oktatók és a hallgatók minél szélesebb körben kihasználhassák a legkorszerűbb informatikai megoldásokra épülő adminisztráció és oktatás előnyeit. 

 

Neptun_modulok

Letölthető tájékoztatónkban sorra bemutatjuk ezeket a fejlesztéseket, a mélyebb műszaki tartalom ismertetése nélkül. Az anyag öt részre tagolódik.

Az első részben a Neptun.Net keretrendszerével kapcsolatos tudnivalókat igyekszünk röviden összefoglalni. Ez azért különösen fontos, mert így bemutathatjuk, hogy a program a felhasználók növekvő számának és igényeinek egyidejű kiszolgálására miként alkalmas, és általános funkcióival hogyan könnyíti tovább felhasználóinak munkáját. 

A továbbiakban megvilágítjuk a program tanulmányi ügyintézéshez kapcsolódó lehetőségeit. A fejlesztések eredményeként bármilyen intézmény számára lehetőséget nyújtunk arra, hogy integráltan kezelje az órarendszerkesztését a teljes teremgazdálkodásával, emellett hasznos segédeszközöket kap a tanulmányi szabályzatok implementálásához, a kollégiumokkal kapcsolatos ügyek menedzseléséhez, és még sok minden máshoz, valamint a gyakorlatban próbálhatja ki az informatikaoktatásban való használatának legújabb módszereit.
Tanulmányi ügyintézést támogató további moduljainkról (pl. kérvénykezelés, kérdőívkészítő, SMS szolgáltatás) is olvashat a következő menüpontban.
Ezt követik a felsőoktatási adminisztráció adatszolgáltatással kapcsolatos moduljainak ismertetései (pl. FIR).

Végül az utolsó részben bemutatjuk a Neptun.Net izgalmas pénzügyi lehetőségeit. Ebben a menüpontban összehasonlítjuk a különböző befizetési lehetőségeket melyek közül az intézmények szabadon választhatnak és szemléltetjük a pénzügyi mátrixot, a rendszert, mely átláthatóvá, egyszerűvé és hibáktól mentessé teszi az intézmények tanulmányi ügyekhez kapcsolódó pénzügyeinek elszámolását.

Reméljük, hogy tájékoztatónk átolvasása során sok olyan megoldással találkozik, melyről velünk együtt Ön is azt gondolja, hogy az Önök intézményének életét is megkönnyíti, vagy meg tudná könnyíteni! Amennyiben további kérdései vannak a termékeinkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.